torsdag 4. desember 2014

Grove scones m/ syltet rabarbra...




Dette trenger du:

4 dl. sammalt hvete, fin
2 dl. siktet speltmel
4 ts. bakepulver
1 ts. salt
1/2 dl. havregryn
3 ss. syltet rabarbra (her kan også benyttes rosin, tørket tranebær, eller annet)
3 dl. tykk yoghurt (gardslaget eller gresk/tyrkisk)
1 dl. H-melk + litt til pensling
Sesamfrø og solsikkekjerner





Slik gjør du:

Alle ingrediensene blandes godt i en bakebolle (untatt sesamfrø, solsikkekjerner, yoghurt og melk).
Ha deretter i yoghurt og melk og rør godt sammen. Deigen skal være klissete. Bruk sleiv og skje og fordel deigen til 10-12 klumper på et brett med bakepapir eller på et smurt bakebrett. Pensle sconsen med litt melk og strø over sesamfrø og solsikkekjerner.

Stekes i ca. 20 minutter på 180-190 grader.

Smaker nydelig sammen med pisket krem og vårt eget bjørnebærsyltetøy m/ cognac.



Oppskriften er utarbeidet av vår kjøkkensjef Roy Lervåg
Foto: Bodil Haga


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar