lørdag 1. februar 2014

Garnglede i Rosendal...

Det er så koselig å sitte med et håndarbeid i fanget. Så gøy å se hvordan arbeidet vokser og hvordan fargene passer sammen. Plutselig er en ferdig. Helt siden jeg var en liten jente har håndarbeid vært en del av min hverdag. Husker godt mitt første strikketøy. En lys rosa strikkejakke med knyttebelte. Til Tjorven-dukken min, med langt, lyst hår. Siden har håndarbeidsprosjektene vært mange, og ulike. Garn, strikkepinner og heklenål gjør meg rett og slett glad. Min egen form for avslapping.

 

 
Cosy Concept er en idè om å gå tilbake i tid. En idè om å ta i bruk gamle håndarbeidsteknikker og gamle mønstre og gi dem et moderne uttrykk. Med røtter i det tradisjonelle ønsker jeg å skape håndarbeid av høy kvalitet. Håndarbeid som en tar vare på og bruker år etter år, og som kanskje kan gå i arv mellom generasjoner. Håndarbeid som er et lite motstykke til dagens bruk og kast-mentalitet.
 


 
Inspirert av et gammelt sokkemønster og et gammelt hotell fra 1887 i Rosendal. I de fantastiske omgivelsene har de ulike fargekolleksjonene tatt form. Sakte, men sikkert. Her har vi skapt vårt eget univers. Et univers fullt av håndstrikk, gjennbruk, redesign og design på Rosendal Turisthotell. At det skulle bli en bok til slutt, ante jeg lite om da det hele startet.
 
 
 
 
Jeg håper du vil kose deg med boken, og at den vil inspirere deg til mye kos, både med og uten håndarbeid i hendene.
 
Her kan du bla litt i boken:
 


6 kommentarer:

 1. Hei!
  For ei flott og sjarmerande bok!!! Eg bestilte denne for eitt par veker sidan, kika og bladde i den då den kom i posten, før eg gav den vidare til mammo` mi :) Sjølvsagt med ei rekke ønske frå meg ;) Eg strikkar ikkje sjølv, men det gjer mor mi! I tillegg til mange flotte design og produkt, er sjølve boka heilt strålande å setje seg ned med og bare bla i. Så mange flotte bilete frå dei vakraste stadene i Rosendal. Nettopp derfor vart nok mor mi, som ikkje hadde høyrt om boka eingong, så glad for den - ho kjem jo frå den vakre bygda! Takk igjen - no gler eg meg til eg etterkvart får nokre flotte strikka produkt i hus. På ønskelista står bl.a. det stooore, gode koseteppet, knesokkar til både jentene mine og meg, og "trekk" til Noregsglasa :)

  Helsing Anne Sol :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for så hyggelig tilbakemelding Anne. Og lykke til med strikkeprosjektene. Flotte modeller du har på ønskelista... :-)
   Mvh Turid

   Slett
 2. Hei Turid! Boken din er fantastisk flott, og jeg har helt forelsket meg i den! Nydelige bilder, og flotte mønstere! Jeg har skrevet en omtale på bloggen mine i dag - se her http://cathskreativehjorne.blogspot.no/2014/10/garnglede-i-rosendal.html

  Ønsker deg en fin helg i vakre Rosendal!

  Klem Cathrine

  SvarSlett
 3. Det er så koselig å sitte med et håndarbeid i fanget. Så gøy å se hvordan arbeidet vokser og hvordan fargene passer sammen. Plutselig er en ferdig. Helt siden jeg var en liten jente har håndarbeid vært en del av min hverdag. pakistani designer suits , pakistani designer lawn , lawn dresses stitching designs , buy lawn suits online , pakistani lawn brands , lawn dress design , suiting brands in pakistan , lawn fabric online Husker godt mitt første strikketøy. En lys rosa strikkejakke med knyttebelte. Til Tjorven-dukken min, med langt, lyst hår. Siden har håndarbeidsprosjektene vært mange, og ulike. Garn, strikkepinner og heklenål gjør meg rett og slett glad. Min egen form for avslapping.

  SvarSlett
 4. Are you searching for the newest and latest Pakistani Designer lawn collection you have come to the right place to buy the stitched latest lawn Suits 2022 in sale Price? Pakistan lawn Collection 2022 is not only famous within the country, but in foreign countries as well.

  SvarSlett