tirsdag 7. januar 2014

Våre smaker...

Vi er i full gang med å gjøre oss klar for det nye året. En ny og spennende sesong. Det jobbes med menyer, det jobbes med vårt nye konsept "Våre smaker", det jobbes med oppussing samt et helt loft som skal innredes.
 
"Våre smaker" er en produktserie som lages i vårt eget kjøkken. Godsaker med lokale smaker, gjerne lokale råvarer, produsert av vår kjøkkensjef. Vi har dem for salg i vårt nyoppussa lokale i kjellern.
 
Våre balsamer er nedkokt fruktmos som er smakt til med eddik. Nydelig til ost, til salater og til pensling av kjøtt og fugl under steiking. Vi har mørk eplebalsam, lys eplebalsam og hylleblomstbalsam...

 
 Ønsker du en magisk start på dagen? Eller et næringsrikt mellommåltid?
Prøv vår hjemmelaga Müsli med gresk youghurt og honning...
 
 
Eller vår hjemmelaga Müsli med gresk youghurt og syltetøy. Nydelig smak! Sunt og godt!
 

Fruktskorper med blåbær og timian eller fruktskorper med eple og mandler. Smaker fantastisk til kaffekoppen. Blir ekstra gode om du "dypper" dem litt i kaffen...


 
Tanken bak konseptet er å følge sesongene. Vi gleder oss til våren, og planlegger nye smaker på våre fruktskorper, vår egen krydderblanding, grill rubb og forskjellige grillsauser.
 
Sommerens meny er også under planlegging. Vi sier bare: gled dere! Her ønsker Roy, i enda større grad enn i fjor, å rette fokus mot produkter som finnes i nærområdet. Han vil presentere "gammeldagse" kjente og ukjente råvarer, med både klassiske og moderne teknikker. Samtidig ønsker vi å sanke og benytte det naturen har å by på.
 
Vi kommer tilbake med flere "godsaker fra vårt kjøkken" etter hvert...
  

2 kommentarer:

 1. Spennende!! Kjenner at jeg ønsker meg tilbake til dere - mye som har skjedd bare siden jeg var der.
  Super spennende å følge dere. Spennende med bok også, med nydelig flotte bilder i hærlige omgivelser. Lestene brukes hver dag her og jeg trur det er på tide å skifte dem ut :-)

  Kjelleren så så lekker ut, dere er dyktige!
  Maten vi fikk servert hos dere glemmer vi aldri, snakket faktisk om den på nyttårsaften.
  Noe av det beste vi har fått servert. Så jeg har stor tru på at deres nye prosjekt blir en stor suksess :-)

  Har veldig lyst å besøke Rosendal i 2014 også, og du da håper jeg Pecanøttpaien står på menyen - den glemmer jeg ALDRI :-)

  Godt nytt år til dere alle forresten, blir spennende å følge dere også i 2014.

  Klæm Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig Vibeke! Og et riktig godt nytt år til dere! Hadde vært veldig hyggelig med et besøk til sommeren. Kan ikke love at Pecannøttepaien er på menyen da, men jeg kan love at mange andre gode smaker er å finne på menyen. Kanskje vi sees :-)

   Slett