onsdag 14. desember 2011

Sild og knekkebrød...

Sild hører julen til. Det gjør også knekkebrød, synes vi. Vår kjøkkensjef lager de beste :-) Ny ladning på gang i disse dager. De smaker bare helt fantastisk! Alene, sammen med sild eller annet godt tilbehør. Har du lyst til å prøve? Oppskriften finner du under:

2 dl. sammalt rug/grov
2 dl. havregryn
2 dl. havrekli
2 dl. solsikkefrø
2 dl. sesamfrø
1 dl. linfrø
1 dl. Kruskakli
7 dl. vann

Alt det tørre blandes godt sammen. Tilsett vann og rør godt. Skal svelle i ca. 2 timer. Deigen fordeles utover stekebrett. Stekes ved 150 °C i ca. 10 min, til gyllen farge. Deretter skrues temperaturen ned til 90 °C. Stekeovnsdøren settes på gløtt, og knekkebrødene tørkes i ca. 1 time. Husk å dele opp i passe stykker mens de fremdeles er myke.

Mmmmm..... Knallgode!

Oppskrift på vår kjempegode sild kommer i eget blogginnlegg.
Sennepsild og skjærgårdssild...

Husk giveaway!!

4 kommentarer:

  1. trur eg står over den silden, men knekkebrød derimot ;) takk for oppskrift :D

    SvarSlett
  2. hei hei ...
    tusen hjertelig takk for puten og kosesokkene eg hentet på posten i dag :D
    noe så lekkert ... :D skal lage et innlegg på bloggen min i helgen, og sjår heller ikkje bortifrå at eg må ta meg en tur til rosendal snart (iallefall til våren igjen...). hotellet virker jo bare så lukrativt *Sukk* og litt hamstring må jo til av både puter og sokker ;) fantastisk gode sokker ... de trives veldig godt på føttene mine :p

    SvarSlett
  3. Tusen takk Mary-Anne for så hyggelig tilbakemelding!Flott at kosesokkene trives på beina dine! De trives på mine også :-)
    Du er velkommen til Rosendal når du ønsker. Kanskje vi skulle prøvd med et blogg-treff til våren...
    En fortsatt fin førjulstid til deg!

    Mvh Turid

    SvarSlett