torsdag 24. april 2014

Årets sommermeny...

Årets sommermeny er klar. Nøye planlagt, vurdert og valgt ut av vår kjøkkensjef Roy Lervåg.

Roy er opprinnelig fra Ålesund, men kom til Bergen på begynnelsen av 90-tallet. Her frekventerte han flere av Bergens klubb- og teaterscener med dans og performance. Mat ble ofte innlemmet. Etter hvert  tok matdelen over, og han jobbet seg rundt ved flere av Bergens cafèer og restauranter. 2005 kom Roy ved en tilfeldighet til Rosendal og tok seg jobb som kokk ved Baroniet Rosendal. Året etter tok han over som kjøkkensjef og ble der i 5 år. Etter selskaper, bryllup og jubileer i Bergen og Rosendal, begynte han som kokk ved Colonialen Restaurant og Fetevarer i Bergen. Der ble han i et par år før savnet etter fjord, fjell og fonn tok overhånd, og han reiste tilbake der han begynte som kjøkkensjef. Hans lidenskap for mat og smaker kan du nå oppleve hos oss ved Rosendal Turisthotell.
 
 
Sommerens meny retter fokus på produkter som finnes i nærområdet. Samtidig vil vi presentere "gamle" kjente og ukjente råvarer med både klassiske og moderne teknikker. Sanke og benytte det naturen har å gi.
 
 Her byr vi på en liten smakebit:
 
 Forrett - sidergravet fjellørret fra Hardanger serveres med salat og redusert myse
 
 
Hovedrett - helstekt småfisk serveres med agurk, bakt løk, stekt urtepotet, stikkelsbærkompott, nøttesmør og dillkrem
  
 
Dessert - tettemelkspudding med fruktkompott og fritert rug
 
 
Fristet? Snart er vi i gang med sommersesongen 2014. Velkommen til oss...
Foto: Bodil Haga
 


1 kommentar:

  1. Hi to every body, it's my first pay a visit of this webpage; this blog consists of
    amazing and in fact good information in support of visitors.


    Look at my web page :: amazon code generator (blogspot.com)

    SvarSlett