torsdag 8. desember 2011

Noe godt til kaffen...

Biscotti er blitt en tradisjon her hos oss. Så utrolig gode! Til kaffekoppen! Og ja, det er litt arbeid å lage dem. Kanskje derfor de smaker så godt...


 

100 g mandler
75 g pinjekjerner
4 dl hvetemel
2 dl sukker
1 appelsin
1/2 vaniljestang
1/4 ts bakepulver
1 klype salt
2 egg

Mandlene kan byttes ut med andre typer nøtter, f.eks. valnøtter og hasselnøtter. Eller alle tre sortene i sammen. Det ble gjort her hos oss.

Sett ovnen på 175 grader (varmluft). Om en benytter vanlig ovn, sett den på 200 grader.Kok opp en kaserolle med vann og ta skall av nøttene. Rist nøttene i ovnen til de har fått litt farge, ca. 5 minutter. Hakk nøttene  og pinjekjernene veldig grovt. Skyll appelsinen og tørk godt. Riv deretter skallet. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Bland hakkede nøtter, mel, sukker, revet appelsinskall, vaniljefrø, bakepulver og salt på en ren benkeplate. Lag en grop på midten og ha i egg. Kna sammen til en deig og form 2 ruller. Stek dem i 15 - 20 minutter, til de har fått en gyllen farge og er gjennomstekte. Ta dem ut. Senk temperaturen i ovnen til 120 grader. Skjær rullene i 1 cm tykke skiver. Tørk skivene på en plate midt i ovnen, i ca. 25 - 30 minutter, til de er helt tørre. Avkjøles.

Nå har du ingen unnskyldning.... :-)
Mmmmm.... sier ikke mer... må prøves...

 

1 kommentar: